MINUMAN SUPPLEMENT

NUTRIBIOTIK

NUTRIBIOTIC dengan berbillion strain bakteria usus menyokong fungsi sistem penghadaman dengan menyediakan sistem persekitaran usus yang baik, dan seterusnya membolehkan proses penghadaman, penyerapan nutrien dan juga penyingkiran bahan yang tidak diperlukan, berjalan dengan efisien di sepanjang saluran sistem penghadaman.

NUTRIBIOTIC juga ditambah dengan Fructo-oligosaccharida (FOS) dan vitamin untuk meningkatkan lagi keberkesanannya untuk kesihatan. FOS bertindak sebagai prebiotik iaitu serat yang menjadi makanan untuk menggalakkan pertumbuhan probiotik.

PROBIOTIC
Probiotic adalah bacteria baik yang terdapat disepanjang salur penghadaman dan amat berguna untuk membolehkan sistem penghadaman berfungsi dengan baik. Bakteria dalam probiotik dalam keadaan dorman dan akan hidup apabila memasuki tubuh (terdedah kepada suhu badan).

Probiotic dalam NUTRIBIOTIC dikenali sebagai DuoLac Mixture M4B, iaitu Probiotic melalui inovasi oleh Cell Biotech yang menyediakan ‘sistem salutan 2 peringkat’ yang bukan sahaja menjamin bakteria dapat bertahan semasa pemprosesan dan penyimpanan malah menjamin bakteria yang diambil dapat sampai ke saluran usus dalam keadaan baik, dan dapat menambah bilangan koloni pada membren mukosa.

KELEBIHAN NUTRICBIOTIC
1. Menggunakan Probiotik dalam inovasi terbaru iaitu dengan sistem Salutan Dua Peringkat (Dual Coated System). Bakteria tidak akan termusnah sebelum sampai ke tempat tindakannya dengan ini dapat kualiti Probiotik yang di ambil terjamin.

2. Gabungan FOS atau Fructooligosaccharida dan inulin bertindak sebagai prebiotik. Prebiotik menggalakkan perkembangan probiotik, selain bertindak sebagai fiber. Disediakan dalam perisa yang sedap dan pasti digemari kanak-kanak mahupun dewasa.

3. Membaiki fungsi penghadaman seperti masalah angin, ketidakselesaan perut, cirit-birit dan ketidakhadaman.

4. Membantu mengurangkan inflamasi gastrousus untuk mengelakkan ulser usus.

5. Membekalkan serat bagi mengelakkan sembelit, buasir dan menurunkan paras kolestrol.

6. Menguatkan sistem imunisasi tubuh dengan meningkatkan aktiviti ‘natural killer cell’ terutama bagi orang tua yang sedang sakit atau selepas menjalani pembedahan serta individu dan kanak-kanak yang mudah mendapat jangkitan.

7. Meningkatkan penyerapan nutrien dan galian khususnya kalsium, magnesium dan fosforus dalam badan dan ianya sesuai kepada individu yang sedang sakit, mengalami stress dan kanak-kanak yang kurang makan sayur.

8. Membantu menghasilkan vitamin seperti vitamin B dan C.

9. Membantu mengurangkan gejala allergik seperti masalah alahan kulit, jerawat dan ekzema pada kanak-kanak.

10. Menghalang pembiakan bakteria jahat yang membawa kepada jangkitan seperti mereka yang mengalami jangkitan UTI, vaginal dan candidiasis.

11. Sebagai agen detoksifikasi untuk mengelakkan pertumbuhan jerawat dan alahan pada kulit badan

 

14729223_1322185057815879_450427392141306279_n

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s